lunes, 14 de octubre de 2013

TARTA HALLOWEEN

Hola de nou;
Crec q ha arribat l'hora de fer coses de Halloween, no?. Jo encara ho trob prest, però com que ja veig ambientació i posts per tot arreu...!!
Aquesta tarta ja fa dos o tres anys que la faig sempre per aquestes dades per a la festeta que feim a ca una amiga i aviat queden les miques. El altres anys la vaig decorar amb xocolata negra formant la cara d'una carabassa, però l'any passat vàrem fer una teranyina també de xocolata i aquestes aranyetes fetes amb llepolíes de mora i regalim.
És una recepta de Thermomix però, com totes, es pot adaptar a fer-la sense ella. Es pareix molt a la famosa tarta de pastanaga però aquesta és amb carabasssa. La capa de cobertura és de glassa amb col.lorant taronja, però les que us agradi el fondant,...ja sabeu!.


Ingredients:
  • 100g anous
  • 200g carabassa pelada i tallada en troços.
  • 4 ous
  • 150g sucre
  • 75g oli de girasol
  • 1/2 culleradeta de canyella
  • 200g farina reposteria
  • 1 culleradeta llevadura en pols
  • 1/2 culleradeta bicarbonat
  • 1 polsim de sal
Per a la glassa:
  • 350g sucre glas
  • 1 clara d'ou
  • 1 culleradeta de suc de llimona
  • 8-10 gotes col.lorant taronja
  • 50g xocolata fondant per decorar


  1. Calentar el forn a 180ºC
  2. Engrassar amb mantega el motlle d'uns 24cm de diàmetre.
  3. Posar els anous al tassó i picar 3 seg vel 5. Retirar del tassó i reservar.
  4. Ficar al tassó la carabassa i programar 30 seg vel 5. Baixar les restes amb l'espàtula.
  5. Incorporar els ous, el sucre, l'oli i la canyella, i programar 15 seg vel 6.
  6. Afegir la farina, la llevadura, el bicarbonat i la sal, i programar 4 seg vel 3. Afegir-hi els anous que havíem reservat i acabar de barrejar amb l'espàtula.
  7. Ficar la mescla dins el motlle i enfornar uns 45 min.
  8. Deixar-la refredar.
  9. Amb el tassó net i sec, posar el sucre glas, la clara, el suc de llimona i el col.lorant taronja. Programar 10 seg vel 6. Posar damunt la tarta i extendre amb una espátula o ganivet banyat amb aigua calenta. Després, deixar secar la glassa 2 hores aproximadament ( jo crec que basta menys temps)
  10. Amb la xocolata fondant fusa, decorar la tarta.
Esper que us agradi tant com a nosaltres, perque segur que la repetirem aquest any.

Fins aviat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario