domingo, 21 de diciembre de 2014

PINYES DE NADAL AMB CEREALS


Hola;
L'altre dia férem al poble un taller infantil de dolços nadalencs, per passar una tarda divertida. No hi havia microones, ni forn, ni... res, així que vaig pensar en aquestes pinyes. 
La idea original la vaig trobar aquí, però la masa (amb mantega de cacahuet, crema de cacao i sucre) em va semblar excessivament dolça, així que la vaig canviar per una de masa de galletes que no cal cuinar. Una recepta del llibre de "La receta de la felicidad" de bolles de galleta, que també férem i que posaré en una propera entrada.
La idea original de pinyes i bolles es va convertir en una divertida tarda de boques plenes de xocolata, mescles molt colorides de tot tipus de sprinkles, alguna pinya, un ninot de neu, una palmera, inclús un dinosaure fets amb la masa de galleta!


Però ho farem més seriosament, obviarem fotos divertidíssimes que alguna mamà va fer i anirem per feina!

Ingredients:

  • 75g sucre blanc
  • 75g sucre moreno
  • 250g mantega freda tallada en cubets d'aproximadament 1cm
  • 375g farina normal
  • 1 cullerada sopera sucre avaïnillat
  • 150g xips de xocolata
  • Cereals farcits de xocolata
  • Sucre pols, per decorar




  1. En un bol gros si ho feis a mà o dins un robot de cuina es mesclen tots els ingredients excepte els xips de xocolata.
  2. Quan la masa ja està homogènia s'afegeixen els xips de xocolata mesclant-los per a que quedin ben repartits en ella.
  3. Refrigerar la masa una horeta a la gelera.
  4. Formar muntets amb forma de conus.
  5. Anam col.locant els cereals al voltant del conus començant per la base.
  6. Quan finalitzem la "pinya", espolvoretjar amb sucre pols.



El sabor de la masa és com el dels trocets de galeta que trobam al gelat de cookies. Com que no té ou ni llet, es pot conservar a la gelera o lloc fresc i sec bastants díes.



Esper que us hagui agradat la idea, els nins al menys, s'ho passàren pipa.
I per si no hi ha temps de més en uns díes, Bon Nadal!

No hay comentarios:

Publicar un comentario