domingo, 28 de abril de 2013

AVUI FEIM MAGDALENES!

Plou un parell de díes seguits i ja no sabem què hem de fer!!.
Ens avesam molt aviat al sol i les passejades, les terrassetes,... Ja m'havia oblidat que és primavera i de que aquests canvis de temps són normals, però aquesta pluja va ser la millor excusa per preparar MAGDALENES!!.

Havía llegit que les magdalenes de nata queden més esponjoses, que es pareixen més a les d'aquells grans magatzems suecs, ja sabeu, els que t'emportes els mobles a casa el mateix dia, això sí, ben empaquetadets en pla compacte i amb una clau allen imprescindible.
Doncs fa devers mig any vaig trobar aquesta recepta a la web de www.wholekitchen.info i vaig probar de fer-la. Des d'aquell dia l'he feta ja unes quatre vegades (no ens hem de passar!). Són de llet evaporada, que té menys greix que la nata (perfecte!) i ja es pot trobar a tots els súpers.




Magdalenes de llet evaporada

5 ous
260 gr. de sucre
Ratlladura de 1 llimona
150 ml. de llet evaporada
260 gr. d'oli de girasol
15 gr. de llevadura pols
360 gr. de farina

En un bol afegim els ous amb el sucre i batem amb les varetes o robot de cuina durant 15 minuts fins que la masa sigui esponjosa, pàl.lida i dupliqui el seu volum. Quan estem a mig temps del batut aferir-hi la ratlladura de llimona i seguim batent fins a completar el temps. El tems és important per a que la masa agafi aire, que fa que siguin més esponjoses.

Seguidamente afegim la llet evaporada i l'oli i batem fins que la masa sigui homogènia.

Per a finalitzar afegim la farina i la llevadura i tornam a batre fins a que ens quedi completament integrada.

Deixam reposar la masa 5 minuts.

Col.locam la masa dins els motlles de magdalenes fins a 1/3 de capacitat. Les espolvoretjam generosament amb sucre.

Les ficam al forn a 170º 10-15 minuts, aproximadament (La recepta original posa a 210º però a jo el primer cop se'm varen posar massa "morenetes")




El mini-xef sempre en vol algunes amb xocolata, lacasitos, etc. El cas es que tenguin un poc més de color!. Així que reservo un poc de masa on després m'ajuda a afegir-hi gotes de xocolata.
En total aquesta vegada ens vàren sortir 21 magdalenes, que ja ens hem encarregat de repartir...


Bon profit!

No hay comentarios:

Publicar un comentario