lunes, 22 de abril de 2013

Manualitats per Sant Jordi


Anem per feina!.

Dema és Sant Jordi, així que hem aprofitat el bon temps que ha fet a Mallorca aquest cap de setmana per sortir a la terrassa i posar fil a l'agulla.


Sabeu que és un "comecocos" fet d'origami?. Jo tampoc ho sabia, pero hi hem jugat moltíssimes vegades de petits. Es un joc fet amb un quadrat de paper que, després de doblegar-lo i pintar cada triangle interior d'un color , l'obríem i tancavem tantes vegades com ens deia l'amic i després li fèiem triar un color per aixecar-lo i descobrir la paraula que hi havia escrita davall, que solia ser lleig, guapo, intel.ligent, el contrari,...(tot era segons la imaginació i bona fe de l'autor).

Doncs hem fet una rosa amb un comecocos però, en aquest cas, quan s'obri del tot el paper, apareix el final del conte de Sant Jordi convertit en una felicitació.

Material:
  • Ouera de cartró.
  • Pal de brotxeta.
  • Témpera verda i pinzell.
  • Paper vermell 15x15cm.
  • Cola per manualitats o silicona.

Ja que teniem el pinzell en marxa, aprofitàrem per pintar unes pinces d'estendre roba també de color verd i férem un dragonet. Vàrem utilitzar gomaeva vermella per la cresta i la llengua del drac, però també es podria haver utilitzat cartolina. I si no tenguessiu ullets de plàstic, també queden molt bé pintats (podem fer l'ull pintant-lo de blanc amb un palet de cotó per orelles i la nineta amb un pinzell molt finet negre).

Feliç Sant Jordi!

2 comentarios: