sábado, 29 de noviembre de 2014

TORNA A SER NADAL: PINYES AMB LACASSITOS




Algú li va demanar a n'en Toni que si no havíem de penjar coses de Nadal aquest any i em vaig adonar que, o començava a fer alguna cosa, o ja no ens donaria temps a fer res i, per bé o no: El Nadal ja és aquí!.

Jo les trobo ideals tant per dur-les a l'escola o escoleta per compartir el darrer dia abans de vacances, o com a regal per les profes. Quan les vaig dur a l'escoleta d'en Jaume en féren festa!!.



Necessitam pinyes grosses, lacassitos i xocolata per fondre.
Fondrem la xocolata al microones i en posarem petites gotetes a cada fulla de la pinya per aferrar-hi els lacassitos. Deixar-ho refredar i llest!
M'agradaria tenir unes fotos més polides, aquestes ja tenen tres anys i aleshores jo no pensava tenir un blog..., però les pinyes van quedar xules.



Aina, moltes gràcies per l'empenta.
Fins aviat!

martes, 11 de noviembre de 2014

POTS QUE BRILLEN A L'OBSCURITAT


Ja és hora de tornar a arrancar un poc això... I què milor que donar-li un poc de llum!

Quan vaig veure aquesta manualitat a la web, ho vaig haver de llegir un parell de vegades, no crèia que fos tan fàcil fer això i que quedàs tan xulo. Fèia temps que tenia tots els estris per preparar-ho i si ho sé, ho feim abans, en 10 minuts llest.



Material:

  • Pots de vidre.
  • Collars fluorescents, aquests típics de les festes estiuenques que s'activen amb el moviment.
  • Tisores.
  • Xarxes (d'aquestes de patates, cebes, o com les nostres, que eren les bossetes de pedres de riu per a decoració).
  • Guants.




  1. Ficar les xarxes dins els pots.
  2. Activar la pintura fluorescent dels collars agitant-los.
  3. Tallar un extrem, ficar-lo dins el pot i tallar l'altre extrem per a que caigui la pintura. Intentar repartir-la per tota la xarxa i parets del pot.
  4. Tapar i agitar un poc més.


Només una pega: l'efecte fluorescent de la pintura sols dura unes hores, així que millor preparar-ho la tarda per poder disfrutar-ho el major temps possible.