jueves, 27 de junio de 2013

VINE AL CASTELL!. INVITACIÓ CUMPLE


No havíem desaparegut, només estàvem descansant i desconectant del món després del trui que va implicar repartir un parell de targetetes com aquesta.
Dia 13 de juny va ser l'aniversari d'en Jaume, 5 anys, i hi havia d'haver festa!. Amb el que m'agraden a mí tots el preparatius...Un mes abans ja havia començat a fer cosetes a poc a poc.

Trescant per internet vaig veure targetes "3D" a llocs com aquest i aquest. Així que vaig decidir fer-ne una, però començant pel nivell d'iniciació, eh?

 
Vaig començar fent la guirnalda de banderoles, tallant paperets en forma de rombe i aferrant-los a la cordeta doblegant pel mig i creant els trianglets. 
Per fer les targetes "3D" cal utilitzar dues targetes. La marró féia de cara externa, i la blanca és la que vaig utilitzar per aferrar el castell i les banderoles.
Fent dos foradets amb un punxó (un a cada extrem de la cartolina blanca), vaig ficar ambdúes puntes de la cordeta de banderoles i les vaig aferrar amb cinta adhesiva a la part posterior de la mateixa.
A la part central del pleg de la mateixa tarjeta vaig fer dos talls i ho vaig doblegar cap a dins, al contrari que la resta de tarjeta. És a aquesta pentanyeta on s'aferra el castell, o el dibuix que volgueu.
Per acabar, s'aferren les dues targetes, sense posar cola a la zona de la pestanyeta, i llest.
 
 
Crec que és més complicat escriure-ho que fer-ho. El que duu més feina es fer les banderoles!.
Ens veim al castell

jueves, 13 de junio de 2013

CASTELL

La intenció era col.locar entrades més sovint, però aquesta semana vaig un poc liada preparant... unes cosetes, i sinó, descans per agafar forces!

 
Hi haurà molta gent que el coneix, no?.
No és molt, però promet afegir-hi VIDA tan aviat com pugui.
Fins aviat.

miércoles, 5 de junio de 2013

TARTA PEIX DE LACASITOS


 
 
 
Hola!,
Aquí teniu el que es va prometre, ...2ª part. D'aquí a poc tendré nòmina amb els de "lacasitos", però és que queden tan lluïts!!!.
Aquesta va ser la primera tarta d'aniversari del menut amb els amiguets, encara que quan li vaig mostrar les fotos no  ho recordava. No sabeu la pena que vaig sentir, el meu "menut" torna gran. Mamà, la farem?, va dir.
Segur que la tornaré a fer, encara que sigui només per disfrutar de veure'l col.locant totes les fileres de colorins.
És tan fácil com pareix:
  1. Fer la coca/tarta que més ens agradi.
  2. Fondre cobertura de xocolata i posar-la per damunt.
  3. Separar una porció de coca que posant-la darrera ens servirà de cua.
  4. Col.locar els lacasitos.
  5. Per fer l'ull, vaig fondre un poquet de cobertura de xocolata blanc i li vaig posar un lacasito marró com a nineta.
 


I això és tot el que férem!. Jo m'ho vaig pasar molt bé preparant-ho amb ell i veient la seva cara en arribar a l'escoleta fa dos anys. Per sort, per l'oblid, sempre quedaran les fotos.
Fins aviat!

domingo, 2 de junio de 2013

POPS D'OREO


 
 
 
Ja estam començant a preparar la festa d'aniversari del menut, falten dues setmanes i ja hem posat fil a l'agulla. Que encara falta temps?, l'any passat fèia mesos que ja m'hi havia posat!. Qui em coneix sap que ja estic donant-li voltes molt abans (l'any passat ja tenia el motlle de la tarta sis mesos abans...). Segur que un dia penjaré les fotos d'aquella festa, ho prometo.
Però aquesta entrada és per mostrar-vos una idea fàcil i que llueix molt per un aniversari infantil. Nosaltres les férem per dur a l'escoleta quan en Jaume va fer dos anys.
 
 
 
 
Material pels pops d'oreo:
  • Pals de broqueta
  • Galetes oreo banyades en xocolata (la recepta que vaig seguir jo record que indicava que banyassim les oreo en xocolata, pero anem a ser pràctics, ja en venen de banyades!!!!)
  • Cobertura de xocolata
  • Bolletes, fideus, confeti..., tot el que volgueu posarli!
  • Llacets (opcional)
Montatge:
  1. Banyar la punta de la broqueta  (1cm aprox.) amb cobertura de xocolata ja fosa al microones.
  2. Punxar la galeta poc a poc (2 cm aprox.) i deixar assecar.
  3. Posar cobertura de xocolata a una part de les galetes, jo ho vaig fer emprant una bossa de congelació de plàstic, on vaig posar la xocolata, i fent un foradet petitó (com si fos una mini-mànega pastissera).
  4. Aquest és el pas dels més  menuts: posar-li els fideus, bolletes, etc.
  5. Deixar assecar la xocolata i repetir l'operació per l'altra costat.
  6. Posar-li un llacet??.
 
 
Com es veu a la primera foto, ho vàrem col.locar dins un ribell i l'acompanyàrem de potets per fer bimbolles amb els amiguets de l'escoleta.
 
En un parell de díes hi haurà la segona part, hi torna a haver lacasitos pel mig!!