martes, 28 de mayo de 2013

JERRO DE LLÀPIS

 
 
No ens n'hem adonat i ja començam a pensar en la fi de curs dels menuts.
Hem de preparar la desfressa pel ball, avisar als padrins de que hi haurà festa (deixaran tot el que tenguin organitzat per venir), esperarem les notes i ens despedirem de la profe i els companys fins pel setembre (o no).
Quina pena ..... pels pares, perquè en Jaume té ben clar que vol acabar l'escola!.
 
La gent que em coneix sap que disfruto més pensant i cercant o fent un regal, que quasi en rebre'l, o no..., bé, a parts iguals! (o deixarem així).
 
L'any passat vàrem regalar-li a la profe aquest jerro de llàpis. No tenc fotos del material, ara us faig la llista, però és tan senzill com el que sembla.
 
 
 
 
Material:
  • Un pot de vibre que tenguem per reciclar (el nostre era d'olives)
  • Llàpis de colors
  • Llaç blanc o veta de modista
  • Retolador negre
  • Regle
  • Pistola de silicona o cola per manualitats
  • Flors (opcional)
 Vàrem aferrar amb pistola de silicona (és més ràpid que la cola, per jo ha sigut el "gran descobriment"). Jo anava posant un poc de silicona a cada llàpis i el menut ho anava aferrant al pot fins acabar la volta.
Amb un regle marcàrem al llaç o veta els centímetres, amb les seves ratlletes i nombres corresponents i enllaçàrem el pot.
 

 
 Llest!!. Les flors és opcional, hi podem ficar el que volguem o deixar-ho sense res. Amb tants de colors ja llueix bé.
 
Fins aviat.

domingo, 19 de mayo de 2013

CIRCUIT DE BALES

 
 
 
 
 
L'altre dia tornava a ploure, així que vàrem haver de cercar alternatives per estar a casa.
Jo tenia guardats aquests tubs de rotlles de camilla que havia anat arreplegant quan feia feina. Sabia que algún dia els hi trobaria alguna utilitat (i així li prometia al meu marit). La vaig trobar!. Un circuit per les bales.
 
Material:
  • Rotlles llargs de cartró
  • Cúter o ganivet de serra
  • Cola
  • Cartró per a la base
 
 
 
 
Vàrem tallar els rotlles a diferents mides. Dos d'ells els vam tallar longitudinalment per crear les passarel.les i els aferràrem amb silicona (pensau que la banda de la passarel.la d'entrada al tub ha de quedar més a fora per a que la bala caigui a la d'abaix).
Per fer-ho més estable l'aferràrem a una base de cartró, i llest!!
Hi hem jugat varis díes i crec que quedarà a l´habitació de jocs un temps. Joc eurístic total.

 
 
 
 
Ara en Jaume diu que un dia el vol pintar, així que un dia que faci sol treurem les témperes i després  penjaré aquí "l'obra" acabada.
 
Un secret; encara em queden més tubs. Sssssss!
 
Fins aviat!

lunes, 13 de mayo de 2013

GALETES DE LACASITOS



Hola,
Crec que la darrera entrada va quedar molt cuca, pero un poc coixa, no?. Sortíen les galetes de colorins amb un llacet i ja està?. No home, hi ha segona part!

Aquells paquetets de galetes els vam regalar a les padrines, però nosaltres també ens en reservàrem vàries per provar el resultat i compartir la recepta. Que per això havíem fet la feina!!!.
El sabor és el de les clàsiques galetes de mantega, d'aquestes daneses, però "aromatitzades" amb lacasitos ;).
Són molt fàcils de fer, sinó mirau:


 
 
Ingredients:
  • 100 g sucre moreno
  • 100 g sucre blanc
  • 1 culleradeta cafè d'extracte de vainilla
  • 175 g mantega temperatura ambient
  • 1 ou + 1 vermell d'ou
  • 300 g farina
  • 1 polsim de sal
  • 1 culleradeta de bicarbonat sòdic
  • 200 g de lacasitos (pensau que n'hi ha d'haver per decorar les galletes i les que desapareixeran també per art de màgia del petit cuiner).
 

 
 
Preparació:
  1. Encalentir el forn a 180ºC.
  2. Posar en un bol els sucres, la vainilla i la mantega, batre fins a que la mescla sigui homogènia i esponjosa.
  3. Afegir-hi l'ou sencer i el vermell i tornar a batre.
  4. Posar-hi la farina junt amb el bicarbonat i la sal, i mesclar-ho amb una llengua només fins que tot estigui integrat.
  5. Formar bolletes del tamany de les pilotes per cuinar, les col.locam bastant separades (pensau que quan es couen s'expandeixen), i les aplastam lleugerament.
  6. Col.locam 7 lacasitos damunt cada galeta en forma de flor, molt junts.
  7. Ficam al forn durant 10-12 minuts. Millor si posam una altra safata abaix perquè es cremen molt fàcilmet.
  8. Deixam refredar, si la temptació ens deixa.
Recomanació: Per la separació que hem de deixar entre elles al forn, no basta fer-ne una safata. Nosaltres, com que no en teníem tantes, ho varem anar preparant damunt paper de forn i quan vàrem treure la primera fornada  amb el seu corresponent paper, va ser més fácil ficar-hi les altres que ja estàven col.locadetes damunt un altre.
 
 
 
 
Mmmmm, què bones!

domingo, 5 de mayo de 2013

FELIÇ DIA DE LA MARE




 
 
 
Fa uns anys podíem llevar-nos a l´hora que volguessin, anar al cinema a veure les d'assassinats, tenir la casa tota endreçadeta i cuca, menjavem qualsevol cosa per dinar o sopar, planificavem viatges romàntics qualsevol mes de l'any.
Ara; sort si podem dormir tota la nit seguida, ens sabem de memoria els diàlegs de "Cars" i "Enredados" i ja tenim fitxada la data d'estrena de la següent, "Èpic"(recordau, 30 d'agost), hem après a driblar molts d'obstacles per arribar a asseurer-nos al sofà, es sopa a les 8:30h mirant encara posar-se el sol (romàntic, eh?), i hem de fer càlculs amb quatre persones més per aconseguir escapar un cap de semana a........Alcudia!!.
 
Però, tenim personetes que ens demanen "mimitos", que són la força per llevar-te del llit el dia que estàs "ringo-rango", et treuen a empentes a prendre el sol a la plaça perquè volen anar a jugar amb els amics, et demanen que quedis amb ells llegint el conte de pirates fins que es dormin, i et planten una besada sempre de forma incondicional.
 
Per tot això, i moltes coses més que ara no recordo..., crec que val la pena!
 
A que són una cucada?
 
FELIÇ DIA!