domingo, 28 de abril de 2013

AVUI FEIM MAGDALENES!

Plou un parell de díes seguits i ja no sabem què hem de fer!!.
Ens avesam molt aviat al sol i les passejades, les terrassetes,... Ja m'havia oblidat que és primavera i de que aquests canvis de temps són normals, però aquesta pluja va ser la millor excusa per preparar MAGDALENES!!.

Havía llegit que les magdalenes de nata queden més esponjoses, que es pareixen més a les d'aquells grans magatzems suecs, ja sabeu, els que t'emportes els mobles a casa el mateix dia, això sí, ben empaquetadets en pla compacte i amb una clau allen imprescindible.
Doncs fa devers mig any vaig trobar aquesta recepta a la web de www.wholekitchen.info i vaig probar de fer-la. Des d'aquell dia l'he feta ja unes quatre vegades (no ens hem de passar!). Són de llet evaporada, que té menys greix que la nata (perfecte!) i ja es pot trobar a tots els súpers.




Magdalenes de llet evaporada

5 ous
260 gr. de sucre
Ratlladura de 1 llimona
150 ml. de llet evaporada
260 gr. d'oli de girasol
15 gr. de llevadura pols
360 gr. de farina

En un bol afegim els ous amb el sucre i batem amb les varetes o robot de cuina durant 15 minuts fins que la masa sigui esponjosa, pàl.lida i dupliqui el seu volum. Quan estem a mig temps del batut aferir-hi la ratlladura de llimona i seguim batent fins a completar el temps. El tems és important per a que la masa agafi aire, que fa que siguin més esponjoses.

Seguidamente afegim la llet evaporada i l'oli i batem fins que la masa sigui homogènia.

Per a finalitzar afegim la farina i la llevadura i tornam a batre fins a que ens quedi completament integrada.

Deixam reposar la masa 5 minuts.

Col.locam la masa dins els motlles de magdalenes fins a 1/3 de capacitat. Les espolvoretjam generosament amb sucre.

Les ficam al forn a 170º 10-15 minuts, aproximadament (La recepta original posa a 210º però a jo el primer cop se'm varen posar massa "morenetes")




El mini-xef sempre en vol algunes amb xocolata, lacasitos, etc. El cas es que tenguin un poc més de color!. Així que reservo un poc de masa on després m'ajuda a afegir-hi gotes de xocolata.
En total aquesta vegada ens vàren sortir 21 magdalenes, que ja ens hem encarregat de repartir...


Bon profit!

lunes, 22 de abril de 2013

Manualitats per Sant Jordi


Anem per feina!.

Dema és Sant Jordi, així que hem aprofitat el bon temps que ha fet a Mallorca aquest cap de setmana per sortir a la terrassa i posar fil a l'agulla.


Sabeu que és un "comecocos" fet d'origami?. Jo tampoc ho sabia, pero hi hem jugat moltíssimes vegades de petits. Es un joc fet amb un quadrat de paper que, després de doblegar-lo i pintar cada triangle interior d'un color , l'obríem i tancavem tantes vegades com ens deia l'amic i després li fèiem triar un color per aixecar-lo i descobrir la paraula que hi havia escrita davall, que solia ser lleig, guapo, intel.ligent, el contrari,...(tot era segons la imaginació i bona fe de l'autor).

Doncs hem fet una rosa amb un comecocos però, en aquest cas, quan s'obri del tot el paper, apareix el final del conte de Sant Jordi convertit en una felicitació.

Material:
  • Ouera de cartró.
  • Pal de brotxeta.
  • Témpera verda i pinzell.
  • Paper vermell 15x15cm.
  • Cola per manualitats o silicona.

Ja que teniem el pinzell en marxa, aprofitàrem per pintar unes pinces d'estendre roba també de color verd i férem un dragonet. Vàrem utilitzar gomaeva vermella per la cresta i la llengua del drac, però també es podria haver utilitzat cartolina. I si no tenguessiu ullets de plàstic, també queden molt bé pintats (podem fer l'ull pintant-lo de blanc amb un palet de cotó per orelles i la nineta amb un pinzell molt finet negre).

Feliç Sant Jordi!

jueves, 18 de abril de 2013

...... "PROBANDO, PROBANDO"......

Hola, sóc na Xisca.
Feia molt de temps que em rondava pel cap fer una cosa d'aquestes. Me fascinen les manualitats i les postres, de sempre, i des de fa quasi cinc anys passeja per la casa una personeta que fa que encara tengui més opció i ganes de fer-les.

Fa uns quants anys vaig començar a mirar blogs d'aquesta temàtica. Uaaauuu..., era impressionant el que hi podia veure, tant, que no em donava temps a provar de fer-ho tot. Ja no sé quantes carpetes hi ha per l'ordinador de fotos, idees, festes...

La meva professió no té res a veure amb ordinadors, soc infermera, encara que per motius de salut ara no exerceixo, així que no puc prometre perfecció absoluta, i deman paciència. Tenc al costat un dossier d'un curs que posa "Crea tu blog", i un marit que es dissenyador gràfic i que sé que el tendré sempre al costat per ajudar-me.

La conjunció d'uns quants factors ha fet que aquest sigui el moment d'iniciar aquesta aventura. No puc prometre res, només il.lusió i ganes d'anar fent coses xules.


El nom del blog no podia ser un altre!. No vos puc contar quantes vegades en Jaume (així se nom la personeta de 4 anys) m'ha demanat mentre jo navegava per internet, MAMA, HO FEIM?.

Ens veim aviat